Crónica Mitja de Montornés 2011




Hola a tots! Un any més els Sansasua hem participat a la mitja de Montornés, amb una nodrida participació. Per la meva part era la primera vegada que participava i també la meva primera mitja marató.

El matí es va llevar plovent i així continuava, si val amb més força, quan varem arribar al lloc de la sortida, ubicat al pavelló d'esports municipal. La meva primera impressió va ser bastant dolenta ja que només entrar al poble estava tot embotellat quan encara faltava una horeta per la sortida. Entrant per l’altra banda del polígon em van fer estacionar com a 1 km de la sortida quan més tard vaig veure que per allà no passava la cursa. El pavelló estava ple a vesar i casi no es podia sortir ni entrar. Es veritat que el fet que plogués no ajudava però la meva impressió es que les instal·lacions i l’organització (bona, amb tot el que estem acostumats i més) no eren les adequades per a tants participants; Tenen un problema de tamany, massa ambiciós.

Per sort va parar de ploure pocs minuts abans de la sortida, a les 10 h; al final del matí fins i tot va acabar sortint el sol. El circuit es bastant planer, amb la primera meitat anant pujant i a la tornada de baixada, sense gaires desnivells. És un bon circuit per a iniciar-se a les mitges, amb un paisatge de camp prou agradable.

Com a debutant puc dir que va ser tot una experiència: tot un repte quan ja passes el km 17 i un suplici els dos últims, quan les cames ja no tenia gens de força. Vull donar les gracies al Jeroni que, tocadet del genoll, em va acompanyar tota la cursa, em va empentar a un bon ritme i em va motivar en els últims difícils quilòmetres. Va ser tor un detall!

Per acabar, comentar que és molt destacable la capsa amb detalls que et donen a l’arribada: 11 Kg amb productes de higiene, pols de rentar, samarreta, etc. Capsa que per cert vaig haver d’arrossegar tot sol 1 Km cap al cotxe, com si no hagués tingut prou pallissa aquell matí.

La primera mitja marató és tot un repte.